Door de grote brand in de nacht van 28 december 2023 is de ontwikkeling van de Kasteelhof onzeker. De onderstaande beelden zijn van de plannen met het monumentale kasteel.

Kasteelhof

De eerste fase van de ontwikkeling van het Chateaupark is de restauratie en herbestemming van het monumentale kasteel en het nieuwe poortgebouw wat de historische contouren van de voormalige dienstgebouwen en stallen volgt. Het rijksmonument vormt samen met de nieuwbouw de kasteelhof. In het Chateau worden 30 zorgstudio's gerealiseerd voor mensen met een zorgvraag. Een zorgindicatie is noodzakelijk om in aanmerking te komen voor één van deze studio's waar 24 uur per dag zorg wordt verleent. De studio's zijn ruim (16 - 25 m²) en voorzien van eigen sanitair. Daarnaast is er een gemeenschappelijke huiskamer en een privétuin voor de bewoners.
In het poortgebouw (de nieuwbouw) liggen 30 huurappartementen. Elk appartement heeft een ruimte woonkamer, een keuken, een ruime slaapkamer, een badkamer en een inpandige berging. Elke woning is rolstoeltoegankelijk en heeft een royale buitenruimte bij de woning. Ongeveer de helft van de appartementen is sociale huur (huurtoeslag mogelijk). De woningen zijn comfortabel en voorzien van de modernste installaties waardoor het energieverbruik laag is.
 

Plattegrond kasteelhof

    Chateau Heel 1900
zoeken volgende vorige